Založ si blog

Primátor Vallo: „Vždy som si vedel predstaviť električkovú trať pred novou budovou SND. .. Som hlboko presvedčený ako architekt i ako primátor o tom, že námestie pred novým SND dokáže naďalej dobre a kvalitne fungovať ako priestor aj s električkovou traťou“.

Je tomu viac ako jeden rok , čo developerská skupina J&T Real Estate na bratislavskom magistráte a myslím že to bolo dokonca na zasadnutí mestského zastupiteľstva, a v dennej tlači , predstavila svoj projekt výstavby novej električkovej trate. Vtedy sa pán primátor Vallo vyjadril, že návrh bude magistrát pozorne študovať a zvažovať. A div sa svete! Pán primátor si po ročnom skúmaní návrh developerskej skupiny J&T Real Estate aj osvojil a 29. októbra 2019 ho na odbornej diskusii v mestskom divadle POH predstavil v podstate ako hotovú vec  a hlavne najlepšiu správu ktorá mohla Bratislavčanov postretnúť.

Ja, ako občan Bratislavy, a myslím že väčšina Bratislavčanov ktorý sa aspoň trochu zaujímajú o to, čo sa v Bratislave deje, tvrdím, že električku v navrhovanej trase , teda rezidenčný projekt Nové Lido, ktorého realizátorom je developerská skupina J&T Real Estate na pravom brehu Dunaja za Starým mostom ( o tom sa v návrhu takticky mlčí ), popred SND, cez Košickú ulicu, Miletičovu ulicu s napojením na Ružinovskú radiálu na križovatke Záhradnická – Miletičova, Bratislava NEPOTREBUJE.

Jedná sa len o marketingový ťah developerských skupín J&T Real Estate, HB Reavis a Penta Real Estate nakoľko v dotknutých územiach stavajú alebo plánujú stavať svoje developerské projekty. Ale to je iná téma.

Čudné na celej veci je , že na projekte električkovej trate nepracuje magistrát HMB alebo všemocný a všetkého schopný Metropolitný inštitút Bratislava ale developerská skupina J&T Real Estate ktorá v septembri 2018 celý zámer predstavila.

Električka, vo vyššie uvedenej trase dopravu a prepravnú kapacitu nijako nezlepší. Jedná sa len o ďalší električkový, nič neriešiaci, okruh  v užšom centre Bratislavy.

V dotknutom území  je v súčasnosti dostatočná dopravná dostupnosť, trolejbusmi aj autobusmi, či už po Prístavnej ulici alebo po Prievozskej ulici a nie je potrebná v tejto lokalite žiadna električka.

Názor architekta.

V novinách, Bratislavský kuriér č.10 z 13 novembra 2019, zaznel iný názor, na rozdiel od všeobecne podsúvaného názoru, na trasovanie električky po Pribinovej ulici pred novým SND.

Názor renomovaného architekta B. Kaliského, ktorého si dovolím odcitovať.

„Námestie pred SND, rovnako ako samotnú budovu Národného divadla sme dokončovali v roku 2006 – 2009 v rámci projektu Eurovea. Dokončoval ju Ballymore, súkromná spoločnosť za svoje súkromné peniaze. V tom čase štát, (z dôvodu nedostatku financií), v zastúpení ministrom hospodárstva Pavlom Ruskom chcel budovu SND predať a spraviť z nej nákupné centrum. Investor vložil do dokončenia SND vlastných 20 miliónov, pretože si bol vedomý že Národné divadlo je jedným z najväčších symbolov a pýchou každého štátu a Eurovea bude len jeho zázemím a doplnkom. Celý koncept sa podriadil námestiu a budove SND. Pristupovali sme k týmto objektom až s pietnou úctou, čo môže potvrdiť architekt Bauer z ateliéru BKPŠ, ktorý vytvoril toto monumentálne dielo.“ Koniec cit.

Takže, rodenému Írovi to bolo jasné ale primátorovi Vallovi a jeho nekompetentnému tímu to jasné nie je.

Nie je im jasné, že električkou popred Národné divadlo degradujeme a zničíme jediné námestie ktoré sa v Bratislave za posledných 40 rokov postavilo a ktoré si máme užívať.

Ak im to nie je jasné tak nemajú na svojich miestach čo robiť !!!

Chcem veriť a dúfať že takýto zámer cez mestské zastupiteľstvo neprejde, že zvíťazí zdravý rozum, pretože Bratislava má v doprave úplne iné priority, ktoré pomenujem v mojom ďalšom príspevku.

Ivan Lučanič o parkovaní v Bratislave: Systém nastavili tak, aby čo najviac zarobil. Na úkor obyvateľov aj návštevníkov

23.08.2023

Toto vedenie hlavného mesta vníma auto ako niečo nežiaduce. Je to ideologická vec, hovorí bývalý petržalský úradník Ivan Lučanič. Ivan Lučanič pôsobil ako vedúci referátu statickej dopravy na miestnom úrade Petržalka, kde mal na starosti parkovací systém v tejto mestskej časti. Odkedy svoju parkovaciu politiku v celom meste zavádza magistrát, tento systém [...]

Nečakajte na zápal pľúc. Liečte sa včas!

19.11.2021

Naši „odborníci“ na Sars Cov2 jednohlasne , spolu s vládou SR, tvrdia že na chorobu nie sú žiadne účinné lieky. Len očkovanie, podľa mňa ( a nie len podľa mňa) experimentálnymi mRNA vakcínami je to najsprávnejšie riešenie. Všade , v médiach printových, internetových,sociálnych sieťach, rozhlase a televízii, nečítame a nepočúvame nič iné, len koľko [...]

Včasná profylaxia a liečba ochorenia SARS Cov-2 – protokol FLCCC

07.11.2021

FLCCC_Alliance-I-MASKplus-Protocol-SLOVENSKY-Slovak Pre všetkých spoluobčanov ktorí nechcú po diagnostikovaní ochorenia SARS- Cov 2 iba čakať doma v karanténe čo sa s nimi stane dávam do pozornosti tieto Protokoly profylaxie a včasnej ambulantnej liečby COVID-19. Tu je odkaz na protokol FLCCC. [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 11
Celková čítanosť: 38343x
Priemerná čítanosť článkov: 3486x

Autor blogu

Kategórie